Höstpyssel till kalaset

Piñatan, som har sitt ursprung i Mexico, blir ett roligt inslag på kalaset. Dessutom är det ett perfekt pyssel att göra tillsammans.

Du behöver:
– En valfri ballong av lite större modell
– Tapetklister eller mjöl och vattenblandning
– Tidningspapper i strimlor
– Kräppapper, glitter eller vad man vill pynta med
– Snöre för upphängning
– Smågodis eller leksaker att fylla den med

Gör så här:
Blås upp ballongen. Klipp tidningspapper i remsor, cirka 1 cm breda. Doppa dem i limmet och täck hela ballongen med dem men lämna ett hål i änden, där ska du fylla på innehållet senare. Du kan limma dit koner av pappersstrutar eller äggkartonger om du vill göra andra former. Bara fantasin sätter gränser här.
Sedan måste du låta den torka helt. Det kan ta ett par veckor.
Smäll ballongen och dra ut den genom hålet. Dags att måla och dekorera och sedan torka igen. Stick några hål för upphängningssnöre kring det stora hålet i änden. Fyll med godis eller annat. Täck hålet. Häng upp den på kalaset och sedan kan leken börja. Det gäller att slå sönder den med en käpp. Ett slag var tills innehållet regnar ner!

Tips! Du behöver inte göra papier-maché. Du kan bygga något skoj av kartong också.