Vinn en föreläsning!

Självmordsstatistiken bland transpersoner i tonåren är mycket hög! Mobbning, trakasserier och misshandel är en vardag för många. Lea Larsson är föreläsare och vloggare och också en av rocksveriges bästa trummisar. Hon är en av de första i Sverige som genomgick könsbekräftande behandling, vilket gör att hon idag levt halva sitt liv i respektive juridiskt kön.

Med sitt personliga sätt och underbara humor når hon fram till både den vuxna publiken och till ungdomar hon också möter och där hon snabbt blir en bra förebild. Hon vet hur snacket går i killarnas omklädningsrum och hur machoideal, som få vill bära, byggs och förstärks.

Utifrån egna erfarenheter väcker Lea frågor att fundera över, viktiga frågor för att bryta normer och öka förståelse för vad bokstaven “T” står för i HBTQ. Vi får också verktyg för att kunna bemöta transpersoner på ett bra sätt och på så sätt bidra till att minska psykisk ohälsa och självmord. Det är bråttom!

Vinn en föreläsning med Lea Larsson till din skola genom att mejla svaren på följande 3 frågor till tavla@skolfamiljen.se

Vinnande skola utses 2/1 och föreläsningen måste ske senast 28 februari 2019. (Föreläsningen 90 minuter gratis men reseersättning tilkommer efter överenskommelse)

1. Vilket instrument spelar Lea Larsson främst?
2. Hur många gånger per år kommer Skolfamiljen ut?
3. Kort motivering varför din föreslagna skola ska vinna.